НВУ посвети конференция на 150-та годишнина от създаването на Менделеевата таблица

Животът

30-11-2019, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът бе открит от ректора полковник Иван Маламов

В Ритуалната зала на НВУ „Васил Левски” се проведе научна конференция на тема „Радиационната безопасност в съвременния свят”, посветена на 150-та годишнина от създаването на Менделеевата таблица. 

Форумът бе открит от ректора на Военния университет полковник Иван Маламов. „Съставянето на Менделеевата таблица е едно от епохалните събития в света на науката. Като всяко епохално събитие тя фокусира в себе си единомислието – в този случай на всички учени и изследователи, изповядващи разбирането за материалната същност на света, в който живеем. Темата на форума е актуална и кореспондира с предизвикателствата на ежедневието ни, което става все по-забързано и непредвидимо. Изборът да бъде дадена възможност за изява и обмен на актуална информация и идеи в Националния военен университет „Васил Левски”, приемаме като привилегия. Тук работят хора, за които проблемите на радиационната сигурност представляват професионален и творчески интерес”, каза полковник Маламов.

В научния форум участваха курсанти, студенти и преподаватели от факултет „Общовойскови” на НВУ „Васил Левски”, представители на БАН и на Техническата академия  в Резекне, Латвия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов