46% от фирмите предават използваната си хартия за рециклиране

Животът

30-11-2019, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

55% от офисите я изхвърлят

Почти половината фирми предават хартията си за рециклиране – това  показва проучване на Офисмарт, която събира безплатно отпадъци за рециклиране от компании. Въпреки че почти половината отговорили компании заявяват, че рециклират, потенциалът за вторично използване на ресурсите и преработката им е по-голям. 54% от офисите изхвърлят хартията си, а близо 60% не знаят, че освен хартия, на рециклиране подлежат и други офис консумативи като маркерите например.

94% от анкетираните са готови да дадат хартията си за рециклиране, ако преди това е минала през шредер (48%) или имат договор и гаранции за конфиденциалност от събиращата организация (46%). Опазването на личните данни е приоритет на всички компании и затова е важно те да изискват от фирмите, които събират отпадъците им гаранция, как се унищожават те.

Офисмарт събира за рециклиране офсетова хартия, необработена или шредирана. Хартията се приема без телчета, тиксо и други покрития и лакове, събира се в чували или кашони за копирна хартия. Срещу събраната хартия компаниите получават ваучери за покупка на офис консумативи или подаръчни комплекти от рециклирана хартия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов