Елена отбелязва 142 години от освободителните боеве

Мисия

30-11-2019, 15:33

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кулминацията е на 5 декември

142 години от освободителните боеве край Елена ще бъдат отбелязани идната седмица. На 4 декември пред бившата сграда на полицията в балканското градче ще стартира щафета „Бягането“ с участието на ученици от СУ „Иван Момчилов“. Представители на община Елена и на местния Ротари клуб ще положат на 5 декември от 9 ч. цветя в знак на признателност на паметника на загиналите руски офицери и войници в Долни Чукани. Половин час по-късно на мемориалния комплекс „Казашки кръст“ в с. Долни Марян ще се извърши поклонение пред подвига на загиналите казаци от Трети ескадрон на 13-ти Орденски полк. В местността Дъбравата от 10,15 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва на Братската могила на падналите за свободата руски воини в сражението на 5 декември 1877 г.

В 11 ч. от площад „Иларион Макариополски“ ще тръгне литийно шествие до Паметника на загиналите руски офицери и войници за освобождението на България при защитата на град Елена.

Вечерта от 17 ч. на 5 декември, пред къща „Иларион Макариополски“ ще бъде открита изложба „Строителите на Паметника на свободата“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов