ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново обяви декември за месец на доброволчеството

Животът

01-12-2019, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Месецът стартира с организирането на Коледен благотворителен базар

Декември е месец на добротворчество в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново. И тази година различни инициативи ще внесат добро настроение и празничност, както и ще помогнат да зарадваме деца в нужда. Дейностите се организират със съдействието на сдружението на младите учители в училището (СОИ19), Училищният парламент, ръководството на училището и Училищното настоятелство. 

Месецът стартира с организирането на Коледен благотворителен базар от 4 до 11 декември. Всеки, който умее да изработва различни коледни украси, може да изработи и да ги остави за продажба. Изделия се събират до 03.12.2019 г. (вторник) при педагогическия съветник или при класния ръководител. 

Учениците на ОУ „Бачо Киро“ могат да участват в конкурс на тема: „Вълшебна Коледа“ в два раздела – рисунка и литературно произведение (стихотворение, разказ, приказка). Участниците ще бъдат разделени на две възрастови групи: І – ІV клас и V – VІІ клас. Творбите да са в обем до 2 машинописни страници и да не са участвали в други литературни конкурси. Рисунките да са в размер А4, свободна техника. Повече информация предоставят учителите по български език и литература и изобразително изкуство в прогимназиален етап и класните ръководители за начален етап. 

В конкурса „Моята любима коледна рецепта“ всеки може да участва с една любима своя рецепта за коледен или новогодишен сладкиш (сладко или солено изделие).  

И тази година учениците ще украсят красиво класните си стаи и кабинетите за целодневна организация на учебния ден. Ще бъдат отличени трите класни стаи с най-богата и красива украса, изработена от децата. 

Традиционна е кампанията „Дари и подари усмивка“. Събират се нови рисувателни материали (флумастери, цветни моливи, пастели, боички), блокове за рисуване, играчки. Събраните неща ще бъдат дарени на Детската специализирана болница за белодробни заболявания „Царица Йоанна” в Трявна.  

Финалът на коледните инициативи е благотворителният концерт, който ще се проведе на 18.12 (сряда) в Голяма зала на Община Велико Търново. Със събраните средства от него и от базара ще бъдат подпомогнати деца от училището.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов