Нови улици, детски площадки и паркоместа да залегнат в Инвестиционната програма на В. Търново, предлагат от ГЕРБ

Мисия

01-12-2019, 12:40

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Групата съветници предвижда и стълбищни ремонти

Продължава подобряването на градската среда във В. Търново. И в предходния мандат, и по време на предизборната кампания, поехме ангажимента да не спира облагородяването на кварталите, обновяването на улици, стълбища и тротоари, изграждането на още детски площадки. Това коментира председателят на групата на ГЕРБ във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски, по повод внесените от него предложения на групата към общинската Инвестиционна програма за догодина.

Десет са обоснованите и разчетени с прогнозни разходи искания, които съветниците от ГЕРБ предлагат да бъдат взети предвид при съставянето на следващия бюджет. „Всяко от тях е съобразено с желанията и предложенията, заявени по време на срещите ни с граждани“, коментира Деян Хаджийски.

Ремонт на ул. "Пенчо Цонев" в Килифарево, която е част от общинския път Килифарево - Плаково, предлага групата на ГЕРБ. С това ще се подобри транспортната инфраструктура, ще се осигури безопасен трафик, ще се гарантира и нормално движение на общинския и училищен транспорт.

Ремонт на стъпала и стълбищни улици, в т.ч. и парапети в град Велико Търново е друго от предложенията. Въпреки множеството вече осъществени стълбищни ремонти, в различни райони на града има необновявани от 30-40 години стъпала, подчертават съветниците от ГЕРБ.

Те предлагат още да се обнови детската площадка и съоръженията към нея в междублоковото пространство на кв. 27 ( ул.“Ниш“ 6 - 8 ), а също  и да се изградят нови площадки в междублоковото пространство на кв. „Бузлуджа“ – ул. „Д. Чоканов“ и

в пространството на ул. „Д. Буйнозов“.

Сред предложенията е благоустрояване на междублокови пространства, алеи и паркинги в кв. "Колю Фичето", подпорни стени и отводняване, а също така обособяване на паркоместа на ул. "Полтава".

Възстановяване на подпорна стена на ул. "Полтава", при светофара за МЕТРО, е друго от предложенията на съветниците от най-голямата група.

От ГЕРБ настояват също и за две нови улични отсечки - изграждане на ул. "Козлодуй", в участъка “Мармарлийска“ – Скален венец, с дължина на участъка 500 м. И също изграждане на ул. "Борис Богданов" (1-ви, 2-ри и 3-ти участък) в кв. Бузлуджа. С изграждането на двете улици, заедно с прилежащите мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, съществено ще се подобрят условията на живот на гражданите в тези райони на Велико Търново, обосновава предложението си групата на ГЕРБ във ВТОбС.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)