ЕРП Север актуализира данните за предоставена мощност на бизнес клиентите си

Животът

02-12-2019, 12:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дружеството приканва клиентите си до 31 декември 2019 г. да потвърдят мощността за всеки един обект

Електроразпределение Север стартира кампания, насочена към небитовите клиенти, за актуализиране на данните за предоставена мощност на обекти, присъединени към електроразпределителната мрежа. Целта е да се планира развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса. Данните за предоставената мощност и тяхното управление са от определящо значение за качествената доставка на електроенергия. Дружеството приканва клиентите си до 31 декември 2019 г. да потвърдят мощността за всеки един обект или да посочат актуализирани данни да предоставената мощност.

Паралелно с кампанията започва подготовка за нов начин за ценообразуване на услугата по предоставяне на достъп до електроразпределителната мрежа в съответствие с предоставената и реално необходима мощност. За клиентите на Електроразпределение Север цената за достъп съществува и в момента като компонент от крайната продажна цена за дейността по разпределение на електроенергията. Цената за достъп за небитовите клиенти следва да бъде утвърдена от КЕВР и ще се  прилага от началото на новия ценови период,  01 юли 2020 г. Цената за достъп за небитовите клиенти ще се изчислява на базата на заявената и предоставената мощност, а не както досега за консумираната електрическа енергия. Новият начин на ценообразуване отразява както възможността във всеки един момент клиентите да ползват предоставената им мощност, така и задължението на ЕРП Север да осигурява същата без оглед на потенциалните искания от други клиенти. Този подход вече се прилага от другите две големи електроразпределителни дружества в Република България, както и от мрежови оператори в други държави от Европейския съюз, като Великобритания, Германия, Австрия, Нидерландия и др.

Небитовите клиенти на ЕРП Север ще получат писма-уведомления за актуализация на своите данни, след което, в случай че е необходима промяна, те ще имат възможност в срок до 31 декември 2019 г. да заявят процедура по увеличаване или намаляване на мощността по имейл чрез квалифициран подпис или в Центровете за обслужване на клиенти на компанията.

 

Указания за процедурите по увеличаване и намаляване на мощност, заявления за попълване и списък с необходимите документи са налични на интернет страницата на Електроразпределение Север www.erpsever.bg в секция „Присъединяване и изкупуване“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)