Трофей и три първи награди за ДЕС „Румина” от конкурс за коледни и зимни песни в Букурещ

Велико Търново Лайф

03-12-2019, 09:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В музикалната си биография те записаха още 4 престижни награди

Щастливи и доволни от представянето си в Румъния се завърнаха младите таланти на студио „Румина” при Военен клуб В. Търново. В музикалната си биография те записаха още 4 престижни награди от 19-я международен конкурс за коледни и зимни песни  „Ледени цветя” („Flori de Gheata”), проведен на 30 ноември в Happy Cinema  в Liberty Center в Букурещ.

В категория ”Вокални групи” студио „Румина” се представи с българска песен – „Коледна приказка” на „Акварела”, поемайки големия риск да се бори със световни хитове. Прекрасната песен и отличното изпълнение на търновската група получи възторжените аплодисменти на публиката и най-високите оценки на журито, а това бе достатъчно за „Трофея” - най-голямата награда при групите.

Моника Узунова, Василена Василева и Преслава Стоянова  представиха България в категория „Индивидуални изпълнители – Поп интернационал”. Трите болярки заложиха съответно на песните „Last Christmas”, „Вьюга” и “Santa, Tell me”  и спечелиха първи награди във възрастите си.

„След миналогодишния ни успех в конкурса „Flori de Gheata”, поканата за тази година не закъсня и дойде логично. Това е един от най-старите конкурси за поппесни на тема „Зима и Новогодишни празници” в северната ни съседка. На името и в памет на неговия основател Щефан Дадай е учредена и специална награда. Днес делото му продължават неговата съпруга – директор на Детския център по изкуства, Фондация „Flori de Gheata” и Департамент „Култура” на Сектор 5 на Община Букурещ.  

ДЕС „Румина”, буквално часове след участието си в концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на РБ за финала на нац. кампания „Бъди войник” във В. Търново, отпътува за Румъния. Искам да благодаря персонално на Васи, Мони, Преси, Алекс, Сиера, Дари, Даная и Анна Мария, както и на младата ни педагожка Моника Тодорова, за отговорното отношение и отлично представяне. За пореден път ще благодаря и на родителите за съпричастността. Нашето музикално  семейство „Румина” е успешно именно заради взаимната подкрепа. Успехът на децата зарадва всички, имахме възможност да се разходим в предколеден Букурещ  и да усетим малко от атмосферата на 1 декември – Националния празник на Румъния” – разказа след завръщането си от „малкия Париж” Румяна Начева – създател и ръководител на ДЕС „Румина”, член на международното жури на конкурса „Flori de Gheata”.

За студио „Румина” серията от коледни концерти и участия вече започна. Предстоят гостувания на „Коледния базар” във В. Търново, в Клуб Седем, в града и в близки селища...



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов