За четвърта поредна година в Свищов отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

Велико Търново Лайф

03-12-2019, 16:45

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съвместно мероприятие бе на организациите на слепите, глухите и инвалидите

По инициатива и със съдействието на кмета на Свищов Генчо Генчев, за четвърта година Общината организира съвместно мероприятие, на което организациите на слепите, глухите и инвалидите в Свищов се събраха, за да отбележат заедно Международния ден на хората с увреждания.

Кметът на Свищов, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова и ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова се присъединиха към общия празник, за да поднесат своите поздравления към всички хора с увреждания, за тяхната сила на духа, борбеност и доброта, с която следват мечтите си и целеустремено отстояват целите си. Представителите на общинското ръководство за пореден път засвидетелстваха своето уважение и готовност за подкрепа, като подчертаха изключително високото ниво на ангажираност във водената последователна социална политика на община Свищов, изразена чрез реализираните проекти, голяма част от които са насочени именно към хората в неравностойно положение.

Поздрав към хората с увреждания поднесе и председателят на клуб „Вяра, Надежда, Любов“ Екатерина Радулова, която сподели, че през 2019 година Клубът на инвалидите в Свищов навършва 30 години от учредяването си. Поздравителни слова произнесе и председателят на Клуба на слепите в Свищов Мария Велчева.

Празникът продължи с веселие и танци, а по традиция, присъстващите на тържеството получиха лично от кмета на града новия календар на община Свищов за 2020 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов