198 тежки катастрофи със 17 загинали и 282 ранени са станали в областта през 2019 г.

Животът

04-12-2019, 10:20

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата проведе заседание

Съгласно анализите за пътно-транспортните произшествия и оценка на риска от такива в населените места на територията на област Велико Търново, от началото на годината са настъпили  общо 989 пътно-транспортни произшествия , от които 198 тежки със 17 загинали и 282 ранени. За същия период на миналата година са настъпили 1224 ПТП, от които 197 тежки , с 21 загинали и 242 ранени лица. Основните причини, водещи до настъпване на ПТП по вина на водача са , неправилна маневра – 264 ПТП, несъобразена скорост – 232 ПТП , отнемане на предимство – 129 ПТП, неспазване на дистанция – 110 ПТП и поради друго нарушение са настъпили 187 ПТП.

Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Комисията набеляза мерки за създаване на обстановка на безопасност в движението, които включват още по-голямо активизиране в работата за контрол над водачите, управляващи МПС под въздействието на алкохол, активизиране на работата за контрол по спазване на скоростните режими от водачите на МПС и продължаване на работата с изградените центрове за работа с деца и младежи по програмата “Детско полицейско управление”.

Общинските администрации, Областно пътно управление и ОД на МВР – Пътна полиция докладваха, че след направени проверки няма несъответствие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация на територията на областта.

Областно пътно управление – Велико Търново и РДПБЗН – Велико Търново отчетоха, че имат готовност за зимното снегопочистване, сключен е договор с изпълнител.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов