Инж. Даниел Панов: Община Велико Търново няма да промени данъчната си политика и през 2020 г.

Мисия

04-12-2019, 11:29

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За мен в „Етър” няма кадрови проблем, тимът ще стартира сезона с нови правила и програма, каза кметът

Община Велико Търново няма да промени политиката си относно местните данъци и такси и през 2020 година. Това каза днес кметът на общината инж. Даниел Панов. „Единствената промяна е премахването на облекчението при ранното заплащане на таксата за битови отпадъци, но в редица общини това облекчение е премахнато по разпореждане на прокуратурата. Затова ние сме съобразили въпросната промяна и с изискването на прокуратура.” – каза Панов.

На въпрос ще се намеси ли общината във ФК „Етър”, след като треньорът Росен Кирилов и футболистът Дани Младенов хвърлиха оставки, кметът посочи: „За мен кадрови проблем в „Етър” няма”. Нормално е в края на един полусезон да има промяна в състава. Едва ли е проблем оставката на треньора, в крайна сметка това е негово решение, а и на Управителния съвет. Отборът ще започне новия полусезон с нова програма и нови правила.” – подчерта кметът на община Велико Търново, която финансира тима.

Даниел Панов коментира и представения преди време от частна фирма проект за изграждането на магистрала Дунав – Егея. Кметът беше категоричен, че общината няма как да подкрепи подобен проект, който не е съгласуван с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Активно се работи по процедурите за тунел под Шипка, догодина започват процедурите по трасетата Русе – Бяла и Бяла – Велико Търново, като магистралата ще отстои западно от старата столица при разклона за Момин сбор. Това за мен е добър вариант, който ще изведе трафика от града. След приключване на процедурите по обжалване, е редно държавата да задвижи този проект.” – коментира инж. Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов