Великотърновският общински съвет избра носителите на Академичната награда и наградата „Трифон Иванов”

Мисия

04-12-2019, 11:53

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дофинансират Хуманитарна гимназия, която е удвоила броя на учениците си

Великотърновският общински съвет гласува носителите на Академичната награда на общината и на наградата „Трифон Иванов”.

Изборът на носител на Академичната награда бе бойкотиран от групата съветници от БСП за България, АБВ и Движение 21. Оказа се, че дъщерята на един от съветниците от групата не е била одобрена за наградата. Академичният съвет на ВТУ е взел решение да номинира Елица Топалова и това, според Стоян Витанов, е неприемливо за съветниците от групата. Елица Топалова получи одобрението на 22-ма съветници и тя ще е тазгодишният носител на Академичната награда на община Велико Търново, която ще бъде връчена утре на тържествено събрание в аулата на вуза.

Калоян Ненчев от школата на ФК „Етър“ ще носителят на наградата „Трифон Иванов“ на община Велико Търново. Калоян е възпитаник на Спортното училище в старата столица, от сезон 2014/2015 г. е в школата на Етър, като в момента играе като полузащитник и нападател в различните гарнитури на клуба.

Местният парламент реши на днешното си заседание да даде съгласие за дофинансиране на Хуманитарна гимназия, като председателят Венцислав Спирдонов поздрави от трибуната директора на школото Павлин Витанов за положените усилия. „Учениците са двойно повече, а вие знаете, че тази Гимназия е изключително важна за града ни. Нека директорът я развива все с тези темпове.” – подчерта Спирдонов.

Великотърновският общински съвет реши още през следващите три години Белодробната болница „Д-р Трейман” да остане под ръководството на д-р Стела Денчева, а Центърът за психично здраве – под това на д-р Мариана Андреева.

Сред днешните решения на местните парламентаристи беше и освобождаването на такси за общежития на възпитаниците на Спортно училище „Георги Живков” в старата столица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов