Стопанска академия „Д. А. Ценов” отбеляза празника на българските студенти

Мисия

05-12-2019, 18:58

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова произнесе приветствено слово

С академично тържество в свищовската Алма матер бе отбелязан празникът на българските студенти и бяха наградени отличниците на висшето учебно заведение. Преподаватели, гости и възпитаници на академията с радост споделиха емоцията от вълнуващото тържество, на което присъстваха и представители на общинското ръководство в лицето на зам.-кмета д-р Анелия Димитрова, зам.-кмета Илиян Венков и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” доц. д-р Иван Марчевски поздрави студентите, като им пожела да не спират да си поставят високи цели и да следват смело мечтите си, защото бъдещето започва с мечтите. Той каза още: „Да си успял не означава, че си по-добър от другите, а да си по-добър от вчера!“.

Заместник-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова произнесе приветствено слово към студентите и преподавателите, в което прикани възпитаниците на Стопанска академия да се развиват със самочувствието на високообразовани, можещи и знаещи млади хора. Тя пожела на студентите да бъдат смели и дръзки, новатори и откриватели, които да се развиват уверено с подкрепата на своите естествени мотиватори – преподавателите, и завърши с думите: „Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а е факел, който трябва да бъде разпален!“. От името на кмета на Свищов Генчо Генчев, д-р Димитрова поднесе поздравителен адрес на Ректора на СА „Д. А. Ценов”, след което връчи на председателя на Студентски съвет ключа на община Свищов. Силвия Заркова прие с благодарност символичния ключ и каза, че ще го пази така отговорно, както пази и авторитета на свищовското висше учебно заведение вече 7 години. 

Ежегодната парична награда, учредена на името на Григор Начович, бе връчена на отличната студентка Ванина Копчева,  спец. „Финанси”, от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, който подчерта, че студентите на Стопанска академия – Свищов се обучават в най-доброто висше икономическо училище в България. Той им пожела да се забавляват много на 8 декември и в шеговит тон ги подкани да празнуват отговорно, като пазят общинското имущество.

На академичното тържество бяха връчени и ежегодните стипендии от застрахователни, банкови институции, и фондации, чиято цел е подкрепа на активните млади хора в тяхното бъдещо професионално развитие.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)