Сръчковците от група „Мечо Пух” в ДГ „Ален мак” изработиха книжки и ги дариха

Мисия

11-12-2019, 12:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите откриха Седмицата на четенето в областта

Не случайно Седмицата на четенето в област Велико Търново беше открита в ДГ „Ален маг” в старата столица. Днес малчуганите от група „Мечо Пух”, под ръководството на Иванка Стефанова и г-жа Радева, сътвориха свои книжки, които подредиха в изложба, а по-късно ще дарят на малките „лъвчета” от първите групи. Преди практическата работа, момичетата и момчетата в предучилищната група показаха, че познават стотици приказни герои, а най-добре са запознати с важните поуки, които приказките дават.

С невероятна сръчност дечицата направиха корици и страници, които изпълниха с приказни герои. Малчуганите демонстрираха изключителна изобретателност и познания – от малките ръчички се родиха енциклопедия за животните, друга за динозаври, познати и нови приказки. А по време на своята работа бъдещите първокласници показаха невероятна сплотеност и взаимопомощ. Те споделиха, че макар и вече големи, много обичат вечер мама да им разкаже приказка преди сън. Още по-хубаво е, ако мама сама си измисли приказката и те я чуват за пръв път.

„Работим в колектив под вещото ръководство на директорката Йорданка Стайкова, която е креативна, упорита и неуморна. А това, че имаме млади колеги като г-жа Радева, само ни мотивира още повече да се раздаваме за децата и ни дава енергия.” – сподели дългогодишната детска учителка Иванка Стефанова.

Красивите и интересни книжки децата от група „Мечо Пух” подредиха в изложба и обясниха решението си да ги подарят на по-малките с едно чудесно стихотворение за доброто.

Седмицата на четенето в ДГ „Ален мак” продължава с гостуването на ученици от ОУ „Петко Р. Славейков”, които ще четат приказки на децата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)