Обсъдиха при Областния управител състоянието на язовир "Йовковци" - velikotarnovo.utre.bg

Обсъдиха при Областния управител състоянието на язовир "Йовковци"

12 декември 2019, 16:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна администрация

На работната среща присъства и шефът на ВиК

Днес в областна администрация Велико Търново се проведе работна среща между областния управител, кметове на общини - членове на Асоциацията по ВиК във връзка с приключване на годината и предаването на изградените от водния оператор публични ВиК активи. По искане на областния управител проф. д-р Любомира Попова бе предоставена и информация за наличния полезен обем вода в язовир "Йовковци", който е предназначен за питейно-битово водоснабдяване. От предоставените данни стана ясно, че в язовира има достатъчно акумулиран воден обем за осигуряване нуждите на населението в областта. 
Управителят на дружеството инж. Димитър Владов обясни, че в момента наличният завирен обем е 80 954 327 куб. м., а свободният обем е 11 224323 куб. м. С оглед на тези данни през следващите шест месеца, дори и да не се очакват значителни валежи няма да има проблеми с водоснабдяването в областта. От ВиК "Йовковци"  подават ежедневни сведения за обема на язовира към МОСВ, седмични сведения към МРРБ и 10-дневен баланс към МОСВ.
По време на срещата бяха обсъдени и въпроси относно подробната инвестиционна програма на ВиК "Йовковци", която трябва да бъде приета през следващата година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета