Свищовските художници подредиха традиционната си коледна изложба – базар

Велико Търново Лайф

13-12-2019, 11:25

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя бе открита в „Художествена галерия „Николай Павлович”

         Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в „Художествена галерия „Николай Павлович” – Свищов бе открита Коледна изложба базар на свищовските художници.

         По традиция, от няколко години в изложбата се включват произведения на свищовски автори, които тази година бяха 15 и представиха 43 свои творби. Графика, керамика и живопис – акварел, акрил и маслени бои, изразиха богатото разнообразие от стилове и жанрове в художественото изкуство. Изложбата започна с приветствие от главния уредник на галерията Пламен Симеонов, който каза няколко думи за творбите и подчерта връзката на всеки творец с неговото произведение - „Във всяка една творба художникът оставя частица от себе си, част от своята енергия и част от своята душа. Настроението, с което той работи и твори, неусетно се пренася в неговите картини, затова те са толкова емоционално различни. Някои носят веселие, други може би тъга, носталгия, радост…., но не това е важното. Важното е, да успеем ние – художниците, да предадем на вас всичките тези емоции, чувства и настроения, и ако сме успели да направим това, ни ще бъдем много, много доволни.“

   Изложбата базар бе открита от директора на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, който поднесе приветствени думи към авторите на творбите и подкани присъстващите да отнесат в домовете си късче от красотата на изложбата, като си закупят някое от чудесните произведения на изкуството.

Творбите на свищовските художници ще бъдат изложени в „Художествена галерия „Николай Павлович” до 13.01.2020 г. и всеки, който желае може да им се наслади или да си закупи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов