Поредни златни медали за талантливите певици на „Бест Сингърс” и СУ „Емилиян Станев"

Велико Търново Лайф

13-12-2019, 11:57

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Признанията са от Международна Олимпиада на изкуствата в София

В Руския   Културен  Център в София се проведе  V- тото  издание  на   „Международна Олимпиада за музика и танц „  организирана  от  - Евгения Трофимчук /Русия/ - Балетмайстор, хореограф и продуцент. Деца от 5 до 18 г. от Русия, България, Сърбия, Беларус, Италия, Гърция и Китай се състезаваха в няколко направления и жанрове  -  хореография , инструментална музика и вокал. Официални гости на Олимпиадата бяха:
Негово Превъзходителство доц. д-р Желько Йович - Посланик на Република Сърбия в България, Г-н Алексей Новосьолов - Съветник по културните въпроси в Посолството на Руската Федерация в България,
Г-н Владимир Самохин - Директор на училището към Посолството на Руската Федерация в България.

Представителките на  СУ „Емилиян Станев” - Лина Серафимова от трети "А" клас, Никол Христова от пети "А" клас и Албена Калчева от осми "А" клас, защитиха достойно за пореден път тази година авторитета на родното училище като ковачница на таланти. Възпитаничките на вокалния педагог Петя Кръстева показаха завидни умения в овладяването на певческото изкуство. Професионалното жури остана впечатлено от изпълненията на гласовитите момичета, като им присъди първи места и златни медали, в техните възрастови групи .

От Вокална школа „Бест Сингърс” се представиха10- годишните  Венера  Гитева и Мая Маринова. Те се състезаваха във втора възрастова група, но в различни  жанрови  категории- поп и джаз. Също така се явиха и като дует. Венера спечели сребърен медал в своята категория, а Мая  -  златен медал  за  изпълнение на джаз репертоар. Като дует момичетата впечатлиха  журито също с перфектното си изпълнение и достойно завоюваха отновозЗлатен медал.

Награда - диплом за високи творчески успехи и медал бяха присъдени и на техния вокален педагог Петя Кръстева. За отличното си представяне  групата търновки таланти получи и покана за следващите издания на Олимпиадата в Сърбия и Гърция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов