Инж. Добромир Добрев представи ръководния екип на Община Горна Оряховица за мандат 2019-2023

Мисия

13-12-2019, 18:51

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четирима ще бъдат заместник-кметовете

Кметът инж. Добромир Добрев представи официално ръководния екип на Община Горна Оряховица, с който ще работи през следващите четири години. Общо четирима ще бъдат заместник-кметовете през мандат 2019-2023. Николай Георгиев ще продължи да отговаря за бюджета, финансите и счетоводната дейност в Общината. Инж. Деница Коева отново ще отговаря за ресор „ТСУ, общинска собственост, строителство и екология“

На Пламен Мадемов е поверен ресорът „Хуманитарни дейности“. Четвъртият заместник-кмет е Стефчо Алипиев, чийто ресор е „Икономическо развитие, спорт и международни отношения“. В миналия мандат Стефчо Алипиев бе председател на Постоянната комисия по икономика и приватизация към Общинския съвет, когато бяха реализирани важни сделки в полза на Общината. Секретар на Общината продължава да бъде Анелия Димитрова. На представянето на кметския екип присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.

Администрацията се разделя на две дирекции - „Обща администрация“ и „Специализирана администрация“, които от своя страна се разделят на отдели.

В дирекция „Обща администрация“ се създават два отдела- „ГРАО и специалисти по населените места“ и „Човешки ресурси и обществени поръчки“. Дирекция „Специализирана администрация“ се състои от шест отдела - „Териториално, селищно устройство и общинска собственост“, „Строителство и екология“, „Хуманитарни дейности“, „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“, „Местни данъци и такси“ и „Икономическо развитие и спорт“. За още по-добро взаимодействие на администрацията с гражданите, кметският екип прави още някои промени. За да е по-координираната работа с бизнеса ще бъде назначен експерт, който ще отговаря за отношенията с фирмите в общината и ще ги улеснява административно. Друг експерт ще отговаря пряко за администрирането на документи, които касаят пряко гражданите - сигнали, заявления и пр.

По отношение на населените места, Паисий се обединява административно със Стрелец, но селото няма да остане без човек, който да отговаря за обслужването на хората, каза инж. Добромир Добрев.

Ще продължим пътя на община Горна Оряховица към по-добро и ще надградим направеното през последните години. Чака ни още много работа, за да реализираме заложеното в програмата ни за управление, заяви инж. Добромир Добрев.

Започнахме мандата градивно. Натоварени сме с големи очаквания от гражданите. С инж. Добрев сме работили винаги в синхрон в предишния му мандат, когато бях председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности. Оптимист съм, защото в настоящия Общински съвет има изключително качествени колеги с респектираща професионална биография и висока професионална експертиза, заяви председателят на Общинския съвет Димитър Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов