Ерик Иванов е новият шампион по шахмат на Община Полски Тръмбеш

Спорт

14-12-2019, 18:23

Снимка:

ШК Асеневци

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общо 13 състезатели от различна възраст премериха сили на първото по рода си градско първенство

Съботният ден бе много важен за шахматния живот в Полски Тръмбеш. Общо 13 състезатели от различна възраст премериха сили на първото по рода си градско първенство в Община Полски Тръмбеш, което се проведе на 14-ти декември. Организатори на събитието бяха Община Полски Тръмбеш и местният шахматен клуб „Полски гамбит“. Турнирът се проведе по швейцарска система в 5 кръга на контрола за игра 10 минути + 5 секунди на ход.

Приятната изненада на турнира бе 9-годишният Ерик Иванов, който победи във всичките партии и убедително вдигна купата. „Ерик тренира от едва една година, но упоритостта и желанието, което влага в подготовката си, заслужено му отредиха престижната титла. Той участва и в редица турнири през изминалата година, натрупа много ценен опит и ние вярваме, че успехите му ще продължават и занапред. – споделиха треньорите му Цвета Галунова и Даян Нинов. На второ място се класира друга млада надежда на Полски Тръмбеш Калоян Георгиев. „Калоянчо е също едно от най-упоритите ни деца. Него също много можем да хвалим. Той е редовен участник и медалист от турнирите, които организираме, както и вече заяви своите още по-големи амбиции с участието си на държавните първенства тази година.“ – коментираха Цвета и Даян. Третото място остана за един от ветераните на турнира Емил Янев. В отделното класиране за деца от школата в града Ангел Николов се окичи със златен медал. Среброто остана за Полина Георгиева, а бронзов медал взе Виктор Борисов.

Турнирът протече в много приятелска и спортсменска атмосфера. За всички участници имаше осигурени напитки и почерпка, с които състезателите се подкрепяха между кръговете. Тренировките в Полски Тръмбеш продължават с още по-голяма сила и след нова година. Всеки вторник и петък от 14:30 часа в СУ „Цанко Церковски“ и от 15:30 часа в ДГ „Детски свят“. Треньорите от школата отправят своята покана към всички желаещи деца, които искат да се научат да играят на древната игра, да заповядат и да опитат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов