Организират волейболен турнир в помощ на малката Дани, за да може да ходи

Животът

15-12-2019, 11:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За операциите е нужна огромна сума, непосилна за семейството

Волейболен турнир и игри в подкрепа за 2 - годишната Йордана, която се бори да проходи, ще се проведат на 21 декември от 12 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. На място ще има и коледен базар, а тези от вас , които желаят, могат да дарят дрехи и играчки в специалния сектор за това.

Малкото момиченце скоро ще навърши 2 години, но вече е изправено пред битка. Дани се бори да проходи. Тя е родена с рядката диагноза Проксимален бедрен дефицит, който води до прогресивно скъсяване на едното краче. Дясното краче на момиченцето вече е по-късо от другото с 5 см. и скъсяването ще продължи, ако не бъдат извършени операции за коригиране на малформацията.
Безспорен авторитет в тази област е д-р Пейли от института „Сейнт Мери” във Флорида. Д-р Пейли е изготвил план за лечение на Йордана: – с първата операция ще се коригира деформацията и ще се направи реконструкция на костта. Операцията ще струва 184 744 щатски долара и трябва да бъде извършена до 3-4 месеца.

Следващата операция ще е за удължаване на крака с 5 см. За нея са необходими още 176 500 щатски долара. Общо за лечението на Йордана са необходими 361 500 USD, като в сумата не са включени разходите за път и няколкомесечен престой в САЩ.

Ако искате да помогнете на Дани да тича и играе като другите деца, изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS YORDANA на номер 17 777 или направете по-голямо дарение в сайта на DMS.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов