Ученици сътвориха аудио книга „55 усмивки от ПГТ“

Велико Търново Лайф

15-12-2019, 10:38

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя бе представена по време на езиковото състезание „Обичам българския език“

„55 усмивки от ПГТ“ е заглавието на новата аудио книга на учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново.

Аудио книгата бе представена в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“, Велико Търново. За втора поредна година там се проведе езиковото състезание „Обичам българския език“, с което официално бе закрита Националната седмица на четенето в област Велико Търново. Организатор на събитието бе Регионално управление на образованието – Велико Търново.

29 български автори, 55 стихотворения, 12 четци – това е статистиката.  Поводът за записването им е Националната седмица на четенето. Инициатор е учебната компания Boyar dreams, а в записите са участвали ученици от VIIIа /Христина/, „Администратор в хотелиерството“;  Xа „Организация на туризма и свободното време“ /Надежда, Росица, Християна, Камелия, Тереза, Габриела и Десислав/; XIв, „Туристическа анимация“ /Гергана, Дженифър, Красимира и Симона/.

Броят на прочетените от тях стихотворение е 55, защото точно толкова години навършва Гимназията по туризъм през тази учебна година.

Аудио книгата е изпратена до двете специални училища за ученици с нарушено зрение в София и Варна, както и до Съюза на слепите. Радост за възпитаниците на най-голямата професионална гимназия в областта са благодарствените думи на директора на училището във Варна - Жулиета Петкова. Диск със стихчета получиха и детски градини от Велико Търново, Беляковец, Лясковец, Горна Оряховица.  

И защото обичат природата, и защото осъзнават отговорността си, учениците от учебната компания са решили да изпратят „55 усмивки от ПГТ“ по електронен път до всички детски градини от Великотърновска област.

Ръководителят на учебната компания е инж. Славка Проданова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов