Ивелин Стефанов завоюва втора поредна титла от турнирите на ШК „Асеневци“

Спорт

17-12-2019, 13:04

Снимка:

ШК Асеневци

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха 66 деца от 5 общини

ШК „Асеневци“ изпрати най-успешната си година с последния си вътрешен турнир за 2019г. „Коледна звезда“, в който участие взеха 66 деца от петте общини, в които клуба има школа. Мероприятието се проведе в хотел „Момина крепост“ в местността Ксилифор, а гости имаше от Велико Търново, Павликени, Полски Тръмбеш, Лясковец и Горна Оряховица.

За втори пореден път Ивелин Стефанов извоюва трофея на „Асеневци“, след надделяване в петте си редовни партии и изиграването на мач срещу прекия си конкурент със същия точков актив. Този път другият претендент за престижната купа без младата надежда на Горна Оряховица Теодор Тутеков. И двамата победиха всичките си съперници, но в личната среща опитността на Ивелин оказа влияние, въпреки многото обрати в партията. След тях в генералното класиране се наредиха Пресиан Йорданов и Владимир Василев. В отделното класиране при момичетата златен медал и детско шампанско спечели Йоана Йорданова. Сребро и бронз заслужиха Мария Калчева и Алейна Кулаксъз. В извадковото класиране по класове при най-малките триумфира Денислав Николов, следван от Ивайло Вълчев и Йоана Вачева. При второкласниците със злато се окичи Теодор Тутеков, а след него се наредиха Радост Асенова и Димитър Герджиков. Третокласникът Данаил Боев стана първи в своята възрастова група, а на второ и трето място се класираха Илия Герджиков и Ерик Иванов. В групата на най-големите със злато се окичи Веселин Маринов, следван от Даниел Нешев и Николай Георгиев.

На турнира бяха раздадени 18 медала, купа и много предметни награди. За всички деца имаше малък подарък от ръководството на ШК „Асеневци“ и грамота за участие. След награждаването се проведе и вече традиционното шахматно парти с лакомства, музика, танци, много усмивки и весели лица. В забавната програма имаше и допълнителни награди за децата. „Стремим се да сме различни. Искаме да създадем по-лични връзки с децата, както и да бъдем добър пример за тях не само по време на тренировките по шахмат, но и след това, извън играта. Децата имат все по-голяма нужда от това да виждат пораснали, но все още млади хора, които отстояват морал и добри обноски. Няма как всяка година да „произвеждаме“ 200 силни шахматисти, това не може да се случи в никой спорт. Но се стремим след нас децата да са малко по-усмихнати, малко по-възпитани, по-добри един към друг и да обичат все повече една прекрасна игра, каквато е шахматът!“ – коментираха организаторите и треньори в ШК „Асеневци“ Даян Нинов и Цвета и Георги Галунови.

Последното мероприятие за 2019г. ще бъде турнирът „Цар и пешка“, който ще се проведе на 18-ти декември в клуб 7. Там децата от школата на „Асеневци“ ще играят в отбор със своите родители или роднини. Този интересен формат на състезание ще приключи с коледно парти и вкусна торта за децата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов