Балетна школа ,,Класика" събра на коледен концерт 797 лв. в помощ на Петър

Животът

18-12-2019, 09:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младият мъж е прикован на легло след катастрофа вече 13 години

Почти 800 лв. събра на своя коледен концерт в МДТ балетна школа „Класика“ – Велико Търново. Обръщението, което танцьорите направиха към родителите и роднините на младите таланти, беше: ,, Не ни купувайте цветя, нека парите отидат за Петър!" 

Възпитаничките на школата са на възраст от 4 до 16 години, а техен ръководител е балетния педагог и хореограф Марин Удварев. В рамките на час и половина, момичетата изпълниха 20 танца, сред които бяха вариации от балетите “Спящата красавица”, “Пахита”, “Дъщерята на фараона”, “Чиполино”, “Лешникотрошачката”, “Дон Кихот” и др. Концертът завърши както подобава традицията с валс - “Валс на цветята”, в изпълнение на целия състав на школата.

Петър Иванов е едва 30 годишен здрав, работоспособен мъж, когато претърпява тежък пътен инцидент край с. Шереметя, които го оставя обездвижен от кръста надолу вече близо 13 години. Веднага след катастрофата последва операция, в която освобождават компресията от гръбначния мозък, за да може крайниците му да не са под напрежение.
Неговата майка се връща от Испания, където пребивава, за да го гледа, но не след дълго се разболява от рак и почива. В същият период от време в пътен инцидент загива и братът на Петър... Така в един злощастен момент той остава без роднини, без приятели и без нито един човек до себе си. Единственият човешки контакт, който той осъществява, е с назначената му социална работничка, която го обслужва по три часа на ден. През останалото време Петър е прикован за леглото си и е изолиран от света, но с неспирната надежда, че някога някъде, някой ще му помогне и той ще има възможност да изпълни единствената си мечта - да проходи отново.
В чуждестранна клиника предлагат на Петър трансплантация на стволови клетки, които да възстановят сетивността в крайниците му и след множество физиотерапии и раздвижвания, дават огромни шансове отново да проходи. Нужната сума за тази интервенция е 80 000лв. които той не може да събере от никъде, тъй като си няма никого на този свят, който да му помогне. Негови приятели решават да подемат кампания за събирането на парите и до момента са събрани около 50 000 лв.

Ако имате възможност, може да помогнете на следната банкова сметка:

Петър Господинов Иванов
UniCredit Bulbank:
IBAN: BG81 UNCR 7000 1523 0146 24
BIC: UNCRBGSF



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов