Община Свищов с награда за култура - velikotarnovo.utre.bg

Община Свищов с награда за култура

18 декември 2019, 13:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Тя е признание за усилията, които Общината полага за опазване на културното наследство

В София се проведе церемонията по връчване на деветите годишни награди на вестник „Стандарт“ – „Чудесата на България“. В престижната класация община Свищов беше отличена в категорията „Паметници на културата 2019“, за къща музей „Алеко Константинов“.

Наградата, която е признание за усилията, които община Свищов полага за опазване на културното наследство, бе връчена от журналиста Валерия Велева на директора на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов. В изказването си Росен Маринов благодари на министър Боил Банов и Министерството на културата за подкрепата, както и на вестник „Стандарт“ за наградата. Той изрази позицията на община Свищов да води последователна политика и действия за опазване на културно-историческата памет, за да може идните поколения също да се докоснат до богатото наследство, което Свищов има.

Припомняме, че преди броени дни Министерство на културата отпусна 140 хил. лева за ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“ в Свищов. Средствата за него бяха осигурени след личния ангажимент на министър Банов, който бе запознат с лошото състояние на покрива и фасадата на музея,  при посещението си в Свищов по-рано през годината.  Ремонтът ще обхване покрива и покривната конструкция, фасадата и укрепване на сградата, която е със статут на национален паметник на културата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета