Коледно дарение връчи „Лайънс клуб Велико Търново – Царевец“ на деца в общината

Животът

19-12-2019, 11:13

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лакомства получиха малчуганите в Ново село и Килифарево

Коледно дарение за Центъра за деца в Ново село и детската гадина Надежда в Килифарево направи дамският „Лайънс клуб Велико Търново – Царевец“, информира президентът Силвия Недева. Тя уточни, че в Центъра в Ново село са настанени 33 деца, които са със специални потребности, а в забавачката – 45. Центърът в Ново село е приемник на Помощното училище „Иван Вазов“, което е създадено през далечната 1965 г. за деца с интелектуална недостатъчност. Първоначално там са се обучавали деца от I до IV клас, а от 1969 г. – деца до VIII клас. През 2006 г. в училището е разкрита професионална паралелка за IХ помощен клас по специалността „Хранително-вкусова промишленост“.

Малчуганите получиха лакомства и голям пакет „Меджик нудълс“ с книжки, за да може всяко дете да направи собствена рисунка.

Освен материалните подаръци обаче, децата имаха възможност да се насладят и на специален Коледен спектакъл. Най-много ги впечатлиха изпълненията на талантливия млад фокусник Силван Иванов, който е ученик последна година в Икономическия техникум във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов