Петко Петков: Държа да запазя всички играчи, "Етър" не е разграден двор! - velikotarnovo.utre.bg

Петко Петков: Държа да запазя всички играчи, "Етър" не е разграден двор!

19 декември 2019, 12:11 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Футболистите ще се подготвят в Сандански и Анталия

Старши треньорът на „Етър“ Петко Петков даде интервю пред клубния сайт за работата по селекцията и за плановете за подготовка на „болярите“.

 

- Г-н Петков, сега е време за селекция и вероятно нямате много време за почивка?

 

- Така е, селекцията е на дневен ред във всеки отбор. Разговаряме с някои играчи, желанието ни е да привлечем още някой добър футболист, който да подсили отбора. Надявам се скоро да има развитие и "Етър" да бъде още по-комплектован и силен напролет.

 

- Тимът вече бе напуснат от Дани Младенов, каква е ситуацията с Иван Иванов и Ивайло Димитров?

 

- Димитров бе преотстъпен от "Арда" до края на годината, а договорът на Иван Иванов бе до 15 декември. Силно се надявам това да са единствените напуснали футболисти.

 

- Това означава ли, че дължите да запазите играчите от есента?

 

- Категорично. Доволен съм от това, което видях като качества в момчетата и искам да запазя всеки един футболист. Спекулациите по медиите в последните дни не отговарят на истината.

 

- Вероятно визирате Румен Руменов, за когото първо бе съобщено, че е разтрогнал с "Етър", клубът опроверга, че има договор, а сега се появи информация, че до десет дни ще премине в ЦСКА?

 

- Не става въпрос само за Руменов. Държа да спомена, че всички останали играчи си имат действащи договори с "Етър", всичко им е платено и те са футболисти на великотърновския клуб. Ще разчитам на всички играчи, имат си договори и очаквам да си ги изпълняват. Несериозно е да се говори, че "Етър" е едва ли не разграден двор или се разпадал. Финансиране има, възнагражденията се плащат. Да, има леки забавяния, но това не е само при нас и е поправимо.

 

- Какво е положението с преотстъпените от "Лудогорец" Ерол Дост и Светослав Ковачев?

 

- Двамата са преотстъпени до края на годината. Имаме среща с ръководството на "Лудогорец" и тепърва предстоят разговори. Искаме да ги задържим.

 

- Кога ще обявите и нови попълнения?

 

- Както казах, постоянно работим по селекцията. В момента, в който сключим договор с нов играч, ще го оповестим.

 

- Кога започва "Етър" подготовка и какви са плановете?

 

- На 6 януари събираме играчите за начало на подготовката. От 8 януари заминаваме на едноседмичен лагер в Сандански, а после ще бъдем в Анталия. До 31 януари ще останем в Турция, където са планирани няколко контролни срещи.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета