Фондация „Ген. Протогеров“ и Влади Ампов – Графа зарадваха момче с мускулна дистрофия

Велико Търново Лайф

21-12-2019, 17:36

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ради е слънчево шестнадесетгодишно момче от Велико Търново

Ради е слънчево шестнадесетгодишно момче от Велико Търново. Обича компютрите, музика и мечтае да стане лекар, за да помага на другите. Ради е различен от връстниците си, понеже страда от прогресивна мускулна дистрофия.

След като провели разговор с д-р Точков  - началник на Педиатрията в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, от фондация "Ген. Протогеров" решили да донесат Коледния дух в неговото семейство. Разбрали, че Ради си мечтае за нещо много достъпно - Playstation и телевизор, на който да играе. Така подаръка за момчето бил лесно избран.

Но благородните хора от фондацията отишли по-далеч в желанието си да донесат усмивки, щастие ... и сили на цялото семейство. Поканили техния голям приятел с огромно сърце – Влади Ампов – Графа, на когото Ради е фен и заедно да подарят  подаръка. Влади се отзовал на секундата.
 Въпреки желанието на певеца делото му да остане анонимно, понеже известните личности не трябва да афишират благотворителността си, от фондацията решили да огласят случая, защото смятат, че личния пример е по-важен от всичко. „Само чрез него бихме запалили повече хора да бъдат все по-добри, само чрез него повече хора ще са активни в грижата за другия..., само така бихме съградили една по-щастлива околна среда, която център е ЧОВЕКЪТ! Това е и Коледното ни желание - отворете сърцата си и помагайте, когато към Вас има протегната ръка за помощ! Или изберете кауза и действайте! Само когато помагаме на другите, ние всъщност помагаме на себе си - опитайте, доказано е!“, призовават от фондация „Ген. Протогеров“.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов