Днес настъпва астрономическата зима - velikotarnovo.utre.bg

Днес настъпва астрономическата зима

22 декември 2019, 06:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Остава топло за декември, но облачността ще се увеличава

Днес в 6 часа и 19 мин. започва астрономическата зима. След временното разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд от запад тя отново ще започне да се увеличава. След обяд ще започнат и валежи, първоначално в Западна България, а през нощта срещу понеделник и в Източна. По-значителни количества се очакват в югозападните райони. Ще продължи да духа юг-югозападен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен и ще бъде значително по-топло от обичайното. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в отделни райони и по-високи. По-ниски до 9-10° ще останат само в крайните западни райони на Дунавската равнина, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня и с мъгла.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще бъде облачно, главно след обяд с валеж от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но през нощта срещу понеделник границата между дъжда и снега ще започне да се понижава.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и през нощта срещу понеделник ще има валежи от дъжд.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета