Основно ремонтират мостово съоръжение край Велчево

Мисия

22-12-2019, 15:55

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Два обходни маршрута осигуряват нормален достъп до селото

Авариен ремонт на мостово съоръжение – водосток, се извършва край Велчево. Обектът е част от пътя, започващ от селото и достигащ до третокласното шосе Присово – Миндя. Реконструкцията започна в края на миналия месец и наложи затварянето на пътната отсечка. Строителните дейности вече са изпълнени на ниво над 60%.

Два обходни маршрута осигуряват нормален достъп до село Велчево. Едното трасе е през Дебелец - по пътя III-551 (Дебелец – Плаково – Елена), а другата алтернатива е по същото шосе, но през с. Плаково и Килифарево.

За времето, в което е въведена временната организация на движението, не са постъпвали оплаквания или сигнали за затруднения нито в Община Велико Търново, нито в кметското наместничество във Велчево.

През настоящата година бе извършен основен ремонт на още две пътни съоръжения в района на селото – на моста над р. Елишин в посока Дебелец и на водосток към Къпиновски манастир. В резултат са подобрени както състоянието на инфраструктурата, така и безопасността на движението. Средствата за всички дейности са осигурени по линия на възстановяването на обекти, засегнати от бедствия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов