Отборът на Стопанска академия с бронз от националния университетски шампионат

Спорт

23-12-2019, 11:11

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шампионатът бе първи етап от двата квалификационни турнира

Представителният отбор на Стопанска академия „Д. А. Ценов” по футзал спечели купа и бронзови медали в организирания от Асоциацията за университетски спорт „Академик” турнир по футзал за мъже, за купа „8-ми декември 2019”. Шампионатът, който се проведе в Дом на футбола в Национална футболна база Бояна, бе първи етап от двата квалификационни турнира за класиране във фаза финална четворка по футзал на Универсиада 2020 г. 
За да се изкачи на почетната стълбица, тимът на Стопанската академия, воден от ст. преп. д-р Асен Атанасов, последователно надигра отборите на Великотърновския университет и на Нов български университет. В първата среща свищовските футболисти победиха с 2:0, като двете точни попадения отбеляза Йордан Йорданов. При втората категорична победа, с резултат 5:0, голмайстори бяха Велислав Денчев (2 гола), Йордан Йорданов, Мартин Колев и Роберт Росинов.

В оспорван полуфинал свищовските студенти отстъпиха на отбора на Минно-геоложкия университет с 2:4. Точните попадения за СА „Д. А. Ценов” отбелязаха Мартин Колев и Роберт Росинов. Въпреки добрата им игра, липсата на късмет ги лиши от по-добър резултат.
Съдействие и подкрепа при организацията за участието на отбора в университетския шампионат по футзал оказаха академичното ръководство и Студентският съвет.
Състав на отбора - бронзови медалисти: Кристиян Николов; Мартин Колев; Велислав Денчев; Йордан Йорданов; Роберт Росинов; Георги Горанов; Светослав Кръстев; Антонио Попов; Марио Попов; Ивайло Дангуров; Петър Петров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов