45 000 лв. за еднократна финансова помощ за новородените в Габрово

Велико Търново Лайф

23-12-2019, 11:42

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Родителите ще получат по 200 лв.

Габровският общински съвет подкрепи предложението в бюджета на Общината за 2020 г. да бъдат заложени 45 000 лв. за изплащане на финансова помощ при раждане/осиновяване на дете.
Съгласно правилата за отпускане на финансова помощ, приети през април 2018 г., родителите или осиновителите на новороденото/осиновеното дете получават еднократна помощ при условие, че:  имат настоящ адрес на територията на община Габрово и поне единият от тях да е с постоянен адрес на територията на общината през последните 3 години към момента на раждане/осиновяване на детето/децата; навършили са 18-годишна възраст към дата на раждане на детето и поне единият да е български гражданин или гражданин на друга държава, членка на Европейския съюз; нямат парични задължения към Община Габрово; имат завършено не по-ниско от средно образование към датата на подаване на заявлението и непрекъснати здравно-осигурителни права.
Размерът на еднократната финансова помощ за всяко новородено или осиновено дете остава 200 лева. 
От приемането и влизане в сила на Правилата за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Габрово през 2018 г. и до средата на месец ноември 2019 г. са подпомогнати общо 333 родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов