КЕВР пак ще проверява „Топлофикация ВТ“, от миналогодишната проверка – нищо

Животът

23-12-2019, 17:42

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновци са подложени на гавра за поредна година

„Във връзка с публикации в национални медии за периодично нарушаване на топлоснабдяването към клиентите на "Топлофикация – Велико Търново" АД през периода 13.12.2019 г. - 23.12.2019 г., председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изпрати писмо с искане за предоставяне на информация за причините за нарушеното топлоснабдяване и за предприетите от дружеството мерки за възстановяване на предоставяната услуга.

На топлофикационното дружество ще бъде извършена извънредна проверка с цел установяване на причините за проблемите с топлоснабдяването, както и за предприетите мерки.

След приключване на проверката КЕВР ще изготви доклад за резултатите от нея, които ще бъдат обявени от регулатора.“

Това е официалното съобщение в сайта на КЕРБ, публикувано в същия ден /днес/, когато и омбудсманът на Републиката призова частното дружество, собственост на бизнесмена Христо Ковачки, да опрости на великотърновци сметките за дните, в които те не са получавали услугите на фирмата.

Истината е, че за поредна година в старата столица абонатите са подложени на истинска гавра от страна на дружеството. През миналия зимен сезон болярите получиха сметки от по над 40 лв. за кубик топла вода. Отделно – парното отново ту го имаше, ту го нямаше. Тогава великотърновци подадоха колективен иск, а КЕВР отново обеща проверка, както и да обяви резултатите от нея. До момента – нищо!!!

През лятото обявената 20-дневна профилактика от 15 юли се удължи чак до края на септември с гръмките обещания за глобален ремонт на топлофикационната мрежа. Сега, в края на декември, когато в домовете на абонатите следва да няма проблеми, започнаха да валят авария след авария. Никой от дружеството не дава обяснение има ли извършени реални ремонти през лятото, както и има ли реални аварии в момента или просто фирмата пести, заради високите температури. Телефони не се вдигат, връзка с директор на дружеството е абсурд. Факт е, обаче, че сметките си пристигат регулярно и ползваш или не – плащаш. Паразитната такса мощност.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов