И днес времето остава без промяна - velikotarnovo.utre.bg

И днес времето остава без промяна

26 декември 2019, 06:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Най-студените дни до края на годината ще бъдат неделя и понеделник

Днес съществена промяна на времето няма да настъпи. Облачността ще бъде значителна, а слаб сняг ще превали около централните и западни части на Стара планина и Рило-Родопската област. В по-ниските места около тези райони слабите превалявания ще са от дъжд или мокър сняг. Извън планините снежна покривка няма да се образува.

Ще продължи плавното понижение на температурите. Минималните ще бъдат от минус 3 до плюс 2, а в събота и неделя - от минус 4, минус 5 до 1-2 градуса над нулата.

Дневните утре ще са от 2 до 7, а в края на седмицата ще се понижат с по още градус-два на ден. Най-студените дни до края на годината ще бъдат неделя и понеделник, 30 декември, когато на много места по високите полета и в Североизточна България ще има ледени дни - с максимални температури под нула градуса.

Валежите в по-голямата част на страната ще бъдат оскъдни или ще липсват. Сняг е възможен най-вече в планините, както и в Североизточна България, където, според някои сценарии, ще се образува тънка снежна покривка. В по-голямата част от Тракия и Дунавската равнина ще остане ветровито и безснежно.

В страната максималните стойности ще са от минус 2 до плюс 3 градуса.

В последния ден на годината, вторник, 31 декември, ще започне повишение на температурите. Минималните стойности ще бъдат от минус 9 до минус 2 градуса, а дневните - от 2 до 7 градуса. Ще се появи западен вятър и от северозапад ще започне да постъпва малко по-топла въздушна маса във височина.

Според сегашните прогнози, в полунощ на Нова година температурите ще бъдат от минус 3, минус 1 в Софийско, Североизточна и Югоизточна България до около плюс два в западната част на Дунавската равнина и Тракия, където ще духа умерен западен вятър.

На места ще превали слаб дъжд и в източните райони при все още отрицателни температури при земя не са изключени заледявания. Повече подробности очаквайте в следващите дни.

Предварителните очаквания за началото на януари са, температурите да се повишат още и да бъдат много над обичайните за най-студения зимен месец.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета