Валежите спират днес, северният вятър ще се усили

Велико Търново Лайф

30-12-2019, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Максималните температури ще са около 5 градуса над нулата

Днес северният вятър ще се усили. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°. До обяд на места все още ще превалява сняг, но след пладне валежите ще спират и облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, на места в югоизточната половина от страната и силен северен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°.

Над планините през по-голямата част от деня ще е предимно облачно и ще превалява сняг. След обяд валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието ще преобладава облачно и ветровито време. На места ще има слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще започне да намалява. Вятърът ще е силен от север. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 4-5 бала.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)