Републиканската пътна мрежа в областта е почистена до асфалт - velikotarnovo.utre.bg

Републиканската пътна мрежа в областта е почистена до асфалт

30 декември 2019, 15:16 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Разпръснати са 887 тона пясък и 493 тона сол

Всички републикански пътища на територията на областта са проходими при зимни условия, те са почистени до асфалт. 59 машини обработваха пътните настилки през нощта, работата им продължава и в момента. За да се предотврати обледяването по пътищата в областта, са разпръснати 887 тона пясък и 493 тона сол.
Областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация с областните управители от съседните области, за състоянието на пътната мрежа и на тяхната територия. 
Контролните органи  препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Областното пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета