Новогодишната трапеза се явява преход от старото към новото

Животът

31-12-2019, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вижте кои храни ще ни донесат късмет

Храните, които консумираме на новогодишната трапеза, зареждат тялото с положителна енергия. Вижте какво да не забравим да сложим на масата с лакомства за да не се отървем от здраве и късмет.

За основното ястие се препоръчва свинско месо. То символизира богатството. Така, че изберете основното блюдо да е със свинско. Задължително сложете риба на трапезата. Тя олицетворява преодоляване на препятствията. Така през Новата година ще плувате спокойно във всяка област. От предястията не пропускайте да сложите на масата зелена салата. Нейната символика е на природната хармония. Тя ще ви  зареди с  голяма доза късмет, здраве и дълголетие.

Сред десертите на първо място е гроздето. След 12 часа хапнете поне едно зърно от чудесния плод. То символизира силата и здравето. Така, че не забравяйте да го сервирате в Новогодишната нощ.

А ето и няколко съвета как да направим празничната маса по красива и уютна. Дори да не сме поканили гости не трябва да забравяме някои златни правила.

Изберете покривка и салфетки от гамата на топлите тонове. За предпочитане това са оранжевите, жълтите или червените.

Не забравяйте да сложите свещи. Само, че изберете по ниски за да не се възпрепятства контакта между сътрапезниците.

Алкохолните напитки се сервират преди поднасянето на основното меню. Не забравяйте и да отсервирате старите чаши преди да поднесете следващото питие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов