Четвъртото издание на „Настолен град“ ще е най-доброто до сега

Велико Търново Лайф

04-01-2020, 16:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фестивалът събира във Велико Търново най-запалените и опитни играчи

Готови ли сте за един незабравим уикенд в света на настолните игри във Велико Търново? „Настолен град 2020“ се задава и организаторите обещават, че четвъртото издание ще е най-доброто досега! 

Настолните игри имат страхотна концепция, която разкрива напълно неочаквани възможности за забавление и общуване. Ако търсите причина да си отдъхнете от мобилните устройства, да се забавлявате по нестандартен начин или просто да срещнете нови хора, „Настолен град“ е вашето място.

Фестивалът събира през февруари месец във Велико Търново най-запалените и опитни играчи и хора, нови за хобито. Сблъсък няма. Има много игра!

„Настолен град“ се случи за пръв път през 2017-та година с малко над 200 посетители, а през 2019-та броят им надмина 500. Гости идват от Търново и околността, от София, Пловдив, Русе, Варна, Добрич, Букурещ и т.н. „Настолен град“ 2020 ще има от всичко, което подобава на подобно събитие - купища игри, вълнуващи турнири, много щандове, подбрани демонстрации и интересни прототипи от български автори. Но преди всичко фестивалът е мястото, където да се срещнете с хора, споделящи страстта към настолните игри – от създателите им до техните заклети фенове.

Освен това, настолните игри са чудесно семейно занимание, така че не се колебайте да доведете децата! Входът е свободен за всички!

Организатор на събитието е фондация „Да играем“, която има за цел да популяризира настолните игри като хоби, което, освен че забавлява, развива умения и създава приятелства.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов