300 кандидат-студенти от страната вече си запазиха място във ВТУ

Мисия

05-01-2020, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 30 юни 2020 г.

300 кандидат-студенти са подали заявления за участие в кампанията „Рано рани” на Великотърновския университет от началото на старта й в началото на декември миналата година. Това съобщи за Общинското радио  ръководителят на Кандидатстудентското бюро проф. Андрей Андреев. Кампанията дава възможност да се запази място в една предпочитана специалност и избор на специалност и форма на обучение – редовна или задочна – и записване в първи курс на учебната 2020/21 година

Запазването на място в една предпочитана специалност става с подаване на заявление, лична карта и внасяне на такса за обработка на документите от 50,00 лв. Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 30 юни 2020 г. включително. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса от 50,00 лв. не се възстановява.

Подаването на заявления за запазване на място става всеки работен ден от 9:00 до 16:00 ч. в Кандидатстудентското бюро в Ректората на университета или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и реклама, които се намират в цялата страна. От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през 2020 г. или които са завършили средно образование преди 2008 г. и към момента на запазване на мястото не са положили успешно необходимия кандидатстудентски изпит.

От втората възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г. насам, или които са положили успешно кандидатстудентски изпит през 2020 г., валиден за специалността, и отговарят на условията за прием.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов