Над 8000 лв. събра от благотворителния базар сдружение „Приятели на животните ВТ”

Животът

11-01-2020, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През пролетта ще стартира и благотворителния базар на мартеници

8185 лева събра от благотворителния базар сдружение „Приятели на животните ВТ”. Това са с близо 1500 лева повече от 2018-а, съобщи Радостина Герганова, председател на организацията.

Средствата се набираха в къщичка на Коледния базар в парк „Марно поле” до 31 декември миналата година. Тя бе предоставена безвъзмездно на организацията от Община Велико Търново.  Над 30 доброволци дежуриха в къщичката, за да работи без прекъсване.

Част от парите ще се предоставят за безплатна кастрация на женски котки. През 2020-а сумата е 5000 лева, което е с 1000 лева повече от миналата година. С тях ще се закупят около 75 талона за кастрация. 2500 лева ще отидат за нуждите на Общинския приют. Те ще покрият част от  разходите за лечение и ваксинация на животните. „Ще успеем да осъществим и идеята си от миналата година за изграждане на заграждения за разходка на четириногите в приюта“, обясни Радостина Георгиева.

Определена сума ще бъде заделена за проект на учениците от СУ „Вела Благоева” за работа с местния приют. „Те бяха подготвили картинки за оцветяване с животните от приюта. Ще предоставим парите, събрани от продажбата им“, допълни Радостина Герганова.

Средства ще бъдат заделени и за приюта в Разград, откъдето  всяка година изпращат календари със снимки на животни за благотворителния базар.

През 2020-а „Приятели на животните ВТ“ продължават с две от редовните си кампании за набиране на средства за бездомните животни в региона. Едната е за събиране на жълти стотинки. През 2019-а благодарение на нея са натрупани повече от 1000 лева. През пролетта ще стартира и  благотворителния базар на мартеници.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов