Борислав Колев донесе първата шампионска титла за Велико Търново

Спорт

14-01-2020, 18:03

Снимка:

СК "Илия Павлов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезателят на СК „Илия Павлов“ взе златния медал на Държавното по свободна борба

Борислав Колев донесе първата шампионска титла за Велико Търново за 2020 година. Състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ взе златния медал на Държавното лично първенство по свободна борба в категория до 79 килограма, в която се пуснаха 19 борци. На тепиха в Сливен, синът на треньора Мирослав Колев победи във финалната схватка представителят на домакините Кольо Димитров, като още в началото поведе с 12:2 технически точки, а след това тушира съперника си. Борислав направи много силен шампионат. Той започна с 10:0 технически точки срещу Станислав Иванов от Казанлък, последваха успехи със същия резултат над Наргин Ахмед от Разград и на полуфинала над Георги Жисгов от Димитровград.
Тринайсти в категорията е Христо Георгиев от Стражица, деветнайсти Йордан Петров от Елена.
„Борислав извървя своя път до титлата, която е първа за него. Успехът е плод на години сериозна работа в залата, без форсиране в развитието. Факт е, че сега побеждава с лекота съперници, от които губеше преди години. Очаквах да направи силно първенство, защото в навечерието на Коледа се представи много добре в Украйна, където спечели международен турнир. Там на финала надви, в инфарктна среща, представителя на домакините Виктор Тошоглу, който е трети от световното първенство през 2019 година. Борислав поведе 8:0 точки, но последва отпускане и позволи 5 секунди преди края резултатът да стане 8:8, като при това положение Тошоглу побеждаваше. Накрая в последните секунди направи ефектно хвърляне за 4 точки и взе срещата“, разказа треньорът и баща на талантливия борец Мирослав Колев.
Републиканският шампион ще се сбори и на държавното първенство при мъжете на 25 и 26 януари в София. Следващата седмица ще участва при мъжете и в шампионата на Турция, предстои му и лагер в Русия.
Бронзов медал в категория до 97 килограма от първенството за юноши взе Теодор Мартинов от друг великотърновски клуб „Радослав Великов- Михаил Ганев“. Съотборникът му Петър Неделчев е шести. Двамата имаха лошия късмет да попаднат в една и съща група и се наложи да се сборят преди решителните схватки за отличията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов