Любомир Кралев от търновската пожарна е сред най-успешните спортисти в МВР

Животът

16-01-2020, 20:27

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той бе отличен на церемония днес в столицата

Любомир Кралев от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново става подгласник на „Спортист на годината“ в системата на МВР. Кралев е европейски полицейски шампион по тенис на маса, а церемонията по награждаването се проведе днес в столицата. За „Спортист на годината“ бяха отличени Борис Георгиев, ЦБПС – световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 килограма; и Любомир Борисов, курсант в АМВР – световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.

2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.

„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР“. Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов