Гимназията по туризъм отново с призови места на международна олимпиада

Животът

19-01-2020, 11:32

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Християна Вангелова и Тереза Герджикова станаха трети в надпреварата по биология

За втора поредна година учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участваха в международната олимпиада по биология и здравно образование „Инфоурок“.

Състезанието се провежда онлайн. Работният език е руски. Участниците са разделени в групи. Всеки клас от V до XI е отделна група. Въпросите са групирани в две нива на трудност. В първото ниво учениците отговорят на 15 базови въпроса за 60 минути. Второто ниво от олимпиадата включва 20 въпроса с повишена трудност. За тяхното решение са предвидени също 60 минути.

Две са ученичките на Гимназията по туризъм, участвали през тази учебна година. И двете са от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време и са подготвени от Албена Иванова - учител по биология и здравно образование, и Румяна Ошкина -  учител по руски език.

Християна Вангелова се класира на трето място и в двата етапа на олимпиадата. Съученичката й Тереза Герджикова зае трето място в базовото ниво.  И двете момичета участват в международната олимпиада за първи път.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов