С 20 бебета през януари се похвалиха в горнооряховската болница

Мисия

21-01-2020, 15:44

Снимка:

МБАЛ Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първото новородено, което проплака на Бабинден, е малката Дара

Екипът на АГ- отделението в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица отпразнува Бабинден. Лекари и акушерки се събраха по обяд, за да вдигнат наздравица за Деня на родилната помощ.

Гости на тържеството бяха Анелия Димитрова, главен секретар на Община Горна Оряховица и Милена Николова, директор на дирекция "Образование, култура и младежки дейности" , както и дамите от Зонта клуб Дарина Узунова и Елина Александрова.

Празникът започна с водосвет, отслужен от енорийският свещеник отец Антоний. "Бог да укрепи ръцете и умовете ви!", благослови присъстващите отец Антоний.

Дамите от Зонта клуб връчиха поздравителен адрес от президента на организацията инж. Красимира Коцева.

"Празничен е всеки ден, в който в ръцете ви са два живота. И отговорността за тях. Вие я носите не само с професионализъм и опит, но и с голямо сърце, дух, доброта и любов. Детските усмивки и щастливите родители са най-голямата награда. Приемете признателността и уважението ни към достойния ви труд и лекарска всеотдайност, защото носят надежда, щастие и живот", се казва в поздравителния адрес, който прочете Дарина Узунова и връчи началника на АГО д-р Михаил Милатович, и букет на старшата акушерка Снежана Белчева.

Все така със сърце да вършат работата си на акушерите и гинеколозите, пожела и Анелия Димитрова.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов също поздрави колегите си.

"От 1 януари досега са се родили 20 бебета в нашата болница, което е много добро начало за годината. В момента в отделението тече ремонт, какъвто не е правен от години. С дейността ни изпълняваме дълга си и като специалисти, и като членове на обществото, като се стремим да се прекрати негативната тенденция с ниската раждаемост . Надявам се професионализмът ви, обновлението на отделението, привличането на нова апаратура да са заразителни и да постъпят млади кадри не само в АГО, но и в цялата болница", се обърна към празнуващите д-р Иванов и допълни, че има запитвания от бъдещи акушерки за работа тук.

По дълголетна традиция, акушерки измиха ритуално ръцете на началника на АГ- отделението д-р Михаил Милатович.

С цветя и подаръци пък зарадваха общинарите майката на първото бебе, което се роди на днешния ден в болницата. Първото новородено, което проплака на Бабинден, е малката Дара с тегло 3500 грама и ръст 50 сантиметра. Тя е трето дете за 33-годишната Антония Цонева от Стражица. Бебешки комплект и цветя подариха на родилката от името на кмета инж. Добромир Добрев Анелия Димитрова и Милена Николова.

Младата майка разказа, че има още 11-годишно момиченце и 6-годишно момченце, които също е родила в болницата в Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)