Комедията „Хванат. net” с втора премиера в МДТ

Животът

22-01-2020, 10:04

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще бъде на 23 януари от 19 часа в камерна зала

Комедията „Хванат. net” на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще могат да гледат отново почитателите на театралното изкуство във Велико Търново. Втората премиера на най-новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена в старата столица ще бъде на 23 януари от 19 часа в камерна зала на МДТ. Спектакълът бе представен за първи път пред публика в края на декември.

Комедията е създадена по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни, а неин режисьор е Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров и Йордан Сираков. Преводът и адаптацията на текста на пиесата на български са на доайена на театъра Иван Митев, а художник е Лидия Къркеланова. Част от атрактивното и различно сценично представяне на спектакъла е и мултимедията на Емил Йорданов, а над музикално оформление е работил Атанас Пасторка.

Тази комедия на ситуациите със съвременен сюжет е непозната на българския зрител. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас. Това заглавие се играе цели 9 години на театралните сцени в Лондон, което го превръща в спектакъла с най-дълъг сценичен живот на Острова. Римейкът „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес, обясни Тамара Иванова.

Тя определи текстовете в пиесата като много атрактивни, динамични и заредени с вътрешна енергия. За мен бе изключително предизвикателство да успея да изведа тази вътрешна енергия, да я покажа на зрителя и чрез енергийната действена структура на спектакъла да намеря диалог с него, сподели още режисьорката.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)