Грипът настъпва, най-засегнати са деца и тийнейджъри - velikotarnovo.utre.bg

Грипът настъпва, най-засегнати са деца и тийнейджъри

22 януари 2020, 10:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

На много места в страната са в сила всички противоепидемични мерки

Грипът обхваща нови територии в България. Във Велико Търново заболеваемостта е 106 души на 10 000, като за страната тя е 132-ма заболели. Данните са към 19-ти януари на Регионалната здравна инспекция в старата столица.

От днес епидемия е обявена в Монтана. На прага на епидемията са и в Пловдив. Там се спират детските и женски консултации, плановите операции и свижданията в болници. Критичният праг от болни е преминат в Дупница и Сапарева баня. Шест общини, сред които Карнобат, Сунгурларе, Хисаря и Сопот, също прекъсват учебните занятия.  

Съвет на лекарите към пациентите е щом се разболеят, да се изолират, за да не заразяват и други хора. На много места в страната са в сила всички противоепидемични мерки.
Най-засегнатата група тази година е детската и юношеската. Заболеваемостта при тях изпреварва общата. За малките деца, хората с увреден имунитет и възрастните е важно да посетят своя лекар навреме, съветват лекарите. Високата температура, общата отпадналост, болки в мускулите и ставите са едни от характерните признаци на грипа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета