Веселин Маринов спечели третото издание на шахматен турнир „Снежна царица“ - velikotarnovo.utre.bg

Веселин Маринов спечели третото издание на шахматен турнир „Снежна царица“

22 януари 2020, 10:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    ШК Асеневци

Надпреварата събра рекордните 78 деца

Вече традиционно ШК „Асеневци“ организира ежемесечни вътрешни турнири на обучаващите се в клуба деца, с идея  да ги подготвя за сериозните състезания, които предстоят през учебната година. В местността Ксилифор се проведе третото издание на турнир „Снежна царица“, което се събраха рекордните 78 деца. Участие взеха представители на школата от Велико Търново, Павликени, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и Лясковец. Във всички тези 5 общини се провеждат ежеседмични тренировки по шахмат в училищата и детските градини. В последните две години ШК „Асеневци“ се радва на все по-голяма популярност сред подрастващите и шахматът се е превърнал в един от водещите спортове, за което тримата треньори в клуба казват, че е мечтано достижение.

След изиграването на 5-те редовни партии три деца имаха пълен точков актив. Както повелява регламента, те изиграха мач помежду си от полуфинал и финал. Ерик Иванов се изправи срещу Веселин Маринов на полуфинал, но Веско надделя и спечели мястото си за финала, където негов съперник бе Стефан Попов. След партия с много обрати, Веселин Маринов победи и вдигна купа „Снежна царица“.  Бе направено и извадково класиране по класове. При най-малките със злато се окичи Ивайло Вълчев, Следван от Пламен Нейков и Самуил Нестеров. При второкласниците първи бе Стефан Попов, а сребро и бронз взеха Михаил Панайотов и Теодор Тутеков. В групата на третокласниците Ерик Иванов надви своите съперници, а Данаил Боев и Ангел Ангелов допълниха челната тройка.  В групата на 4-ти клас и нагоре триумфира шампионът в генералното класиране Веселин Маринов. Последваха го Ивелин Стефанов и Владимир Василев. При момичетата злато и детско шампанско грабна Константина Костадинова, следвана от Радост Асенова и Мария Калчева. Много специална награда бе дадена на най-добре представилото се дете, което е започнало тренировки през тази учебна година. Огромен плюшен мечок вече е най-новият талисман на Александър Ангелов.

На турнира бяха раздадени 18 медала, купа, плюшен мечок, лакомства, футболни топки, списания, книжки, ранички и др. След приключване на награждаването организаторите бяха подготвили специална томбола с награди, където се раздадоха над 20 допълнителни награди за децата, които не успяха да се преборят за медалите.

„Много ни радва, че с всеки наш изминал турнир децата се справят все по-добре и по-добре и това си личи по играта и резултатите им. Този турнир бе основната ни подготовка за купа „Лясковец“, която ще се проведе този уикенд на 25-26 януари в комплекс „Лесопарк“. Наградният фонд на състезанието ще е над 1000лв. Другата още по-голяма проява, за която подготвяме децата, е фестивалът „Търновско царство“ (29.02. – 04.03), където наградният фонд е над 4000лв.“ – споделиха от ръководството на ШК „Асеневци“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета