НВУ ще приеме 235 курсанти през учебната 2020/21 година

Мисия

25-01-2020, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-много са местата по Полева артилерия

235 курсанти за обучение по 15 военни специализации приема Националният военен университет за учебната 2020/21 година. Най-много – 39, са местата по Полева артилерия. В Мотопехотни и танкови войски и Противовъздушна отбрана на войските местата са по 24. По 20 места има в специализациите Разузнаване и Зенитно-ракетни войски. 19 бройки са обявени за Артилерийско и зенитно въоръжение, стрелково оръжие, оптика и бойни припаси. Във Войски за ядрена, химическа и биологична защита и екология и Радиотехнически войски ще се приемат по 7 кандидати.  Срокът за обучение по всички военни специализации е 5 години.

Кандидатите могат да участват в кампанията за ранен прием, която стартира от 1 февруари, и в редовната кампания, която ще се проведе през месец юни.

Военният университет признава оценките от държавните зрелостни изпити по математика, география и икономика, история и цивилизация, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и цикъл „Философия”, положени през годините от 2008 до 2020.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов