Първи по рода си филмов проект помага на родители

Велико Търново Лайф

25-01-2020, 11:20

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поредицата “Здраво дете” предлага различни гледни точки за силен детски имунитет

Първи по рода си филмов проект в България гостува във В. Търново. Утре  от 10 ч. Кино Palace ще излъчи безплатна прожекция на филма “Имунитетът”, който е втори за документалната поредица “Здраво дете”. В него участват както специалисти, така и родители, които говорят по темата от гледна точка на своя личен опит.

След убедителната премиера през ноември на пилотния епизод “Новороденото”, излъчен в София, Варна, Русе, Плевен и В. Търново, поредицата “Здраво дете” предлага различни гледни точки към така актуалния за сезона въпрос възможен ли е силният детски имунитет и как да помогнем на децата си да го изградят.

Филмът засяга въпросите за разликата между детския имунитет и този на възрастните; какво се случва с имунитета на децата при излизането им от стерилната майчина среда и през първите години от живота; как в детските години да се справим с един от основните причинители на имунния срив – стреса.

Освен дискусионното представяне на тези и още въпроси, филмът прави бърз, лесен и разумен преглед на факторите за здравия детски имунитет, в чиято ефективност сме единодушни, но често пренебрегваме – любовта и грижата на родителите, сънят, храненето, спортът.

Документалният филм „Имунитетът“ е с участието на родители и медицински специалисти, сред които имунологът доц. Снежина Михайлова от УМБАЛ “Александровска”, д-р Райна Томова – специалист по вътрешни болести и клинична хомеопатия, д-р Ванушка Маркова – педиатър в ДКЦ “Вита”, Милена Манова – психотерапевт в Института по позитивна психотерапия.

Идеята този филм да достигне до родителите във В. Търново и региона е на център за родители Happy Mums, с активната подкрепа на Mall Велико Търново и кино Palace.

Документалната поредица “Здраво дете” е режисирана от Петър Вълчев и неговия екип, които работят активно с едни от най-големите родителски организации у нас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов