Свищовлийка е отличена в състезание по творческо писане

Велико Търново Лайф

26-01-2020, 14:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

“Скритите таланти на светулката” на Валя Ангелова е сред най-добрите съчинения

Шестокласничката Валя Ангелова от свищовското СУ “Николай Катранов” е сред отличените в национално състезание по творческо писане на английски език.
Творбата на ученичката е озаглавена “Скритите таланти на светулката” и е сред най-добрите съчинения, които преминават в следващия етап на състезанието. Учител по английски език и класен ръководител на Валя е Мария Йорданова.
В надпреварата са взели участие 147 училища и 3304 ученика от цялата страна. В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, е определило най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. 112 от тях са подбрани за оценяване от националното жури, което ще се събере на 25 януари и ще излъчи по трима победители от всяка възрастова група.
Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 15 февруари в Американския университет в Благоевград.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския университет в България и Британски съвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов