Втора шампионска титла на България спечели от старта на 2020 г. клуб „Илия Павлов“ - velikotarnovo.utre.bg

Втора шампионска титла на България спечели от старта на 2020 г. клуб „Илия Павлов“

29 януари 2020, 08:24 | Мария Христова
  • Снимка:
    СК "Илия Павлов"

След Борислав Колев, злато при мъжете извоюва Рамазан Рамазанов

Втора шампионска титла на България от началото на годината спечели великотърновският клуб „Илия Павлов“. След като Борислав Колев взе злато от държавното първенство за юноши старша възраст, злато при мъжете извоюва Рамазан Рамазанов. В София на финала в категория до 70 килограма Рамазанов прегази Тургай Февзи НСА. 25- годишният руснак от Дагестан става за втори път шампион, след като миналото лято във Враца отново триумфира в категорията с трикото на великотърновския клуб. Негов наставник в Дагестан е бивш състезател на Мирослав Колев, треньорът на борците в клуб „Илия Павлов“. Рамазанов вече има разрешение от Руската федерация да се бори за нашата страна и подава документи за българско гражданство.
„Рамазан е много силен състезател, който със сигурност ще донесе медали на България. От известна фамилия в борбата е. Брат му Магамет Рамазанов преди броени дни спечели много силния международен турнир „Иван Яригин“ в Красноярск и ще представя Русия на предстоящото европейско първенство. В края на миналата година бяхме със състезатели от клуба и двамата братя Рамазанови на подготвителен лагер в Истанбул“, разказа Мирослав Колев. На първенството в София Рамазан Рамазанов тушира Никола Нейчев от ЦСКА, победи с 12:0 технически точки Веселин Петров /Димитровград/, а на полуфинала отнесе и Митко Георгиев НСА. В директната схватка за титлата Рамазанов приключи с Тургай Февзи НСА с 14:2 технически точки още през първата част. В същата категория до 70 килограма, вицешампионът от лятото Мартин Цачев отстъпи на Нейчо Нечев и остана без медал.
Друг представител на великотърновския клуб Анатолий Червоненко взе сребро до 92 килограма, след лекарска забрана да участва във финалната схватка и шампион в категорията стана Стефан Георгиев от "Черноморец- свободна борба" /Бургас/. Стара травма в лакътя на Червоненко се активира на полуфинала срещу Божидар Тодоров "НСА-Васил Левски" /София/ и въпреки победата треньорът Мирослав Колев реши да не рискува здравето на бореца си. Анатолий е бесарбски българин от Украйна, медалист от европейски и световни първенства за хора с увреден слух. В категория до 92 килограма с бронз се окичи великотърновецът Ивайло Нанчев, също от клуб „Илия Павлов“. Възпитаникът на Мирослав Колев загуби първата среща от Стефан Георгиев, но след това се справи убедително със съперниците си и се завърна от шампионата с медал.
Републиканският първенец за юноши Борислав Колев започна с две победи в категория до 79 килограма, но след това загуби от бронзовия медалист Богомил Бонев от Димитровград.
Най-техничен състезател на шампионата е Георги Вангелов от СКБ "Юнак-Локомотив" /Русе/ в кат. 57 кг, а най-резултатен- Георги Иванов от СКБ "Димитровград" в кат. 125 кг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета