Фондация „Ген. Протогеров” отпусна стипендия на талантлив спортист - velikotarnovo.utre.bg

Фондация „Ген. Протогеров” отпусна стипендия на талантлив спортист

01 февруари 2020, 10:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    фейсбук

Мартин тренира борба в клуба по борба “Локомотив” в град Горна Оряховица

Великотърновската фондация „Ген. Протогеров“ подкрепи талантлив спортист. Мартин Маринов тренира борба в клуба по борба “Локомотив” в град Горна Оряховица и според треньора му показва завиден талант в този спорт. Всяка година Мартин се класира в челната тройка на Републиканското първенство по борба в неговата възрастова група.

„Една от основните ни цели в работата на фондацията е подкрепа на деца, показали талант в различни области - спорт, наука, изкуство и др. Както сме посочвали, наш приоритет винаги са били жителите на нашата община. Горди сме с факта, че тук са родени и израснали едни от най-големите спортни таланти на България, прославили ни по цял свят! Имената им са безкрайни и всички ги знаем. В търсене на деца - таланти, ние открихме Мартин Маринов.“ – споделиха от Фондацията.

От там осигуриха на Мартин стипендия, която ще му помогне да посещава по-често спортната зала. Стипендията е в размер на 720лв годишно (60лв месечно). При условие, че Мартин се класира отново в първата тройка на Републиканското първенство в неговата възрастова група, стипендията му ще бъде увеличена на 1 200лв годишно (100лв месечно).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета